¿PER QUÈ EM VAL EL CARNET A2?


El carnet A2 és el més demandat entre els carnets de moto. L’edat mínima per a la seva obtenció és de 18 anys. Permet portar motos sense límit de cilindrada. La limitació està en la potència. Només podràs portar motocicletes que, de fàbrica, donin un màxim de 95cv de potència. Això sí, limitada a 47,5CV.
Per ser més exactes, el RGC Reglament General de Conductors, parla sempre en kW, no com abans que eren els centímetres cúbics:
El permís de conducció de la classe A2 autoritza per conduir motocicletes amb una potència màxima de 35 KW i una relació potència / pes màxima de 0,2 kW / kg i no derivades d’un vehicle amb més del doble de la seva potència.
Tradueixo. Per passar d’KW a CV cal multiplicar els KW per 1,36. Així doncs; amb l’A2 podem portar motos de qualsevol cilindrada, però amb una potència màxima de 95cv de fàbrica; i sempre limitada a la meitat, a 47,5 CV.
A més tingues en compte que, la moto que et compris no podrà donar més d’0,272 CV per Kg de pes. Per exemple. Si la teva motocicleta pesa 170 kg, no podrà tenir més de 46,26 CV, ull amb això.
També és important que sàpigues que el carnet A2 de moto té vigència, només, en la Comunitat Europea.Així, per exemple, no pots obtenir el permís internacional (només t’ho donaran si posseeixes el permís A) per viatjar a països africans com el Marroc. El permís Al podràs obtenir quan tinguis 2 anys d’experiència en l’A2; sense necessitat d’exàmens. N’hi ha prou amb un curs presencial.
Tingues tot això en compte a l’hora de pensar en el model que et vagis a comprar. Recorda que les motos amb més potència de la permesa es poden limitar. Però et tocarà passar per taller.
carnet a2
Com dèiem abans, el carnet A2 és un dels més demandats en l’actualitat. Per dir-ho d’alguna manera, és el més versàtil i el que et permetrà en un futur poder portar qualsevol moto amb qualsevol potència i cilindrada. És a dir, si d’aquí a un parell d’anys vols llibertat total en triar el teu motocicleta ideal, podràs treure’t el carnet A. Altrament, sense el carnet o permís A2, no podries.
El permís de moto A2 consta de tres proves:
  • Examen Pràctic en vies obertes.
  • Examen Teòric Específic.
  • Examen Pràctic de maniobra en circuit tancat.
Examen teòric específic
  • Si ja tens el carnet de cotxe, només has de fer un examen teòric específic de motocicleta per treure’t el carnet A2. Per això, et facilitem el llibre i et recomanem les millors pàgines web perquè practiquis tests d’examen. Amb això, és més que suficient perquè aprovis sense problemes.
  • Si encara no tens el carnet de cotxe, hauràs de realitzar l’examen teòric comú, a més de l’examen teòric específic de motocicleta. Recorda que per a tots dos exàmens et facilitem els llibres i les millors pàgines web amb test d’examen.
Treu-te el CARNET A2 AMB GARANTIES
Scroll al inicio